Нова платформа за публикуване

SAGE Open е нова платформа за публикуване на оригинални научни изследвания и статии в интерактивен формат. В обсега й са материали в областта на хуманитарните, социалните и поведенчески науки. Подходът на SAGE Open се разграничава от общоприетия. Разбира се, статиите преминават през редакторска проверка както при традиционните списания, а различието се крие в процеса на подбор на материалите. Фокусът не е върху вероятната «научна стойност» в конкретната област от знанието. Редакторите търсят задълбоченост в изследователската методология и следят за това, как е проведено проучването. Читателите могат да довършат редакционния процес чрез система за интерактивно коментиране и ползваемост. Изградени са връзки между материалите в научна област и граничните й дисциплини.

Как да изпратя ръкопис?
SAGE Open приема ръкописи онлайн чрез SAGEtrack от януари 2011 г. Авторите се регистрират като попълват лични данни: име, електронна поща, адрес и други, характерни за такъв вид системи. Така те получават лично място, откъдето сами могат да прикачват своите статии. Платформата SAGEtrack позволява на редакторите директно да общуват с авторите.

На какви техническите характеристики да отговаря статията?
Статиите трябва да представят резултати от проучване или да са обзор на конкретна тема. Има ограничение по отношение на броя думи (не повече от 10 000). Необходимо е да съставите анотация и да посочите няколко ключови думи. Инструкциите за оформяне са публикувани в 5-тото издание на “Тhe Publication manual of the American psychological association”. Издателска политика е да се приемат единствено оригинали. Издателска такса
Разходите се покриват от такса, събирана от автора след одобряване на неговия материал. В момента стойността е по-ниска поради стартирането на платформата и е 195 щатски долара.

За повече информация кликнете тук.

2 мнения за “Нова платформа за публикуване”

 1. Здравейте,
  изпратих Ви от моята електронна поща запитване дали мога да Ви пратя моя статия, непубликувана досега при Вас и дали мога да я публикувам и къде мога да публикувам статии свързани с библиотечно – информационните дейности!?!

  • Здравейте,
   Бихте ли препратили, написаното от вас писмо на gmartinova@nbu.bg. Благодаря ви!
   Гергана Мартинова
   гл. ред. „Библиосфера“

Коментарите са изключени.

Библиосфера